24-årige Ludvid Iresund har varit försvunnen sedan den 28 juli. Organisationen Missing People har upprepade gånger genomfört sökinsatser/skallgångar utan resultat. Inför varje tillfälle går de även ut med en uppmaning via media om att så många som möjligt ska delta.

Nu går också Ludvig Iresunds mamma, Carina Iresund Krutrök, ut med en vädjan till allmänheten om att så många som möjligt ska hjälpa till att söka efter hennes son.

– Det är jättejobbigt. Jag vill att vi hittar honom innan det blir snö, säger hon.

Ovissheten, att inte veta vad som hänt, beskriver hon som fruktansvärd.

– Hur det nu än är med honom när han hittas, men att inte veta vad som hänt honom, det är det värsta, säger hon.

Hon berättar också hur hoppet tänds varje gång Missing People genomför ett ny sökinsats.

– Alla blir vi helt slut av det här så varje gång ett sök genomförs så får vi en gnutta hopp. Jag blev så glad när jag hörde att Missing People tar upp söket igen.

Missing People tänker inte sluta söka efter Ludvig Iresund, redan i morgon tisdag äger nästa skallgång rum. Alla som vill delta uppmanas komma till Folkets hus, Karlsborgsverken klockan 16.

– Älgjakten förändrar vårt arbetsätt lite men innebär inte att vi slutar söka efter honom. I stället måste vi ha kontakt med jaktlagen så att vi inte är på samma ställen, säger Ann-Louise Kaddik Westberg, operativ chef Missing People Norrbotten.

Hon säger också att organisationen söker efter försvunna så länge anhöriga vill det.

Läs mer: Ny skallgång

Läs mer: Tipsen strömmar in om försvunne Ludvig