Den 11 maj gör åklagaren gällande att den misstänkte strax efter midnatt kört olovligt på E4:an vid Råneå. Han saknar körkort. Brottet bedöms som grovt eftersom det är återkallat och han är dömd för olovlig körning tidigare.

Samma dag, men mitt på dagen, ska han ha kört rattfyll i Piteå kommun. Det innebär ytterligare en åtalspunkt för grov olovlig kröning. Han åtalas även för ringa narkotikabrott då han är misstänkt för att ha använt amfetamin.

Den 12 augusti ska han ha innehaft en stulen vinkelslip i Boden och åtalas för häleri.

Mannen är misstänkt för fyra brott den 30 augusti i Piteå kommun. Han åtalas för grov olovlig körning, två fall av narkotikabrott; innehav av cannabis och för att ha använt amfetamin. Dessutom har han kört efter att ha använt amfetamin och åtalas därför även för rattfylleri.

Han åtalas också för två fall av innehav av cannabis i Boden den 29 och 30 augusti. Den 30 augusti greps han i samband med att polisen stoppade en bil i Boden. Han anhölls. Polisen gjorde husrannsakningar och vissa beslag. Mannen släpptes senare.

Mannen stäms för att samma dag han greps ha innehaft en stulen crossmotorcykel i Råneå.

Enligt stämningen har mannen erkänt huvuddelen av brotten, men han förnekar båda häleribrotten samt att han olovligen innehaft cannabis.