Erika, 26, valde bort överviktsoperationen

Efter otaliga försök att gå ner i vikt stod Erika Sahlin, 26, i kö för att göra en överviktsoperation. Men en app fick henne att ändra sig. Nu har hon gått ner 20 kilo. "Har jag klarat det hittills så behöver jag ingen operation", säger Erika Sahlin.

"Spökena i hjärnan får man ingen hjälp med, de måste man ta itu med själv", säger Erika Sahlin

"Spökena i hjärnan får man ingen hjälp med, de måste man ta itu med själv", säger Erika Sahlin

Foto: Privat

Norrbotten2021-05-24 20:00

Erika Sahlin känner flera som genomgått överviktsoperationer och hon vet att det inte är en genväg till att gå ner i vikt – och stanna där.

– Jag har närstående som fått jättemycket problem med magen, dåliga värden och utvecklat födoämnesallergier bland annat, säger Erika Sahlin.

Hon har aldrig tyckt illa om sin kropp på grund av att den varit stor.

– Jag har tyckt att jag är fin i alla fall. Men jag har två barn, jag vill orka leka med dem. Och jag vill hålla mig frisk och leva länge. 

Det var Erikas drivkraft när hon hittade appen "Formsatsningen", där användarna betalar en avgift och delas in i lag. Utmaningen var att laget skulle tappa fyra procent av kroppsvikten på fyra veckor.

undefined
"Spökena i hjärnan får man ingen hjälp med, de måste man ta itu med själv", säger Erika Sahlin

– Efter ett par veckor läste jag om en diet som jag aldrig tidigare hört talas om. Den heter 8/800 och går ut på att man äter 800 kalorier per dag i åtta veckor. Förutom att man går ner i vikt stabiliseras också blodsockret, man får lägre blodtryck och mycket mer energi, berättar Erika Sahlin.

Hon och hennes lag vann "Formsatsningen" och kammade hem 2 400 kronor vardera.

– Nu kör jag vidare på egen hand. Jag har 15 kilo kvar till min målvikt, det känns jättebra. Jag vet att man måste kämpa fruktansvärt mycket även om man gör en operation. Spökena i hjärnan får man ingen hjälp med, de måste man ta itu med själv, säger Erika Sahlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!