De bygger fler lÀgenheter i SkellefteÄ

Deras fjÀrde byggprojekt i SkellefteÄ Àr pÄbörjat. Fyra projekt kommer resultera i totalt 526 lÀgenheter. "Det Àr vÀldigt roligt att vi fÄr vara med i expansionen av SkellefteÄ", sÀger David Sundström, affÀrschef pÄ LindbÀcks.

LindbÀcks bygger i SkellefteÄ,

LindbÀcks bygger i SkellefteÄ,

Foto: Pressbild

PiteÄ2022-09-14 08:22

Dubbelkrut i VÀstra Erikslid Àr nyligen överlÀmnat till kunden SamhÀllsbyggnads-bolaget och slutskedet har pÄbörjats för centrumnÀra Frigg, som byggs Ät Skebo.

Modulerna Àr monterade för Orkestern i Sjungande dalen och nu pÄbörjas gjutning av grunden till Balder pÄ tomtmark precis vid Frigg, bÄda Ät Skebo.

– Det Ă€r vĂ€ldigt roligt att vi fĂ„r vara med i expansionen av SkellefteĂ„ och att Skebo och SamhĂ€llsbyggnadsbolaget vĂ€ljer att bygga med oss pĂ„ vĂ„r hemmamarknad; industriellt i trĂ€ med lĂ„g klimatpĂ„verkan, sĂ€ger David Sundström, affĂ€rschef pĂ„ LindbĂ€cks.

Alla hus byggs med volymer med trÀstomme i fabriken pÄ Haraholmen i PiteÄ och monteras pÄ plats.

– Norra Sverige Ă€r pĂ„ vĂ€g in i en kraftig tillvĂ€xt dĂ€r det berĂ€knas bli 100 000 nya invĂ„nare inom bara ett par Ă„r. Vi vill bidra till att skapa attraktiva samhĂ€llen med vĂ„ra hĂ„llbara bostĂ€der i trĂ€. Alla fyra projekt har fina, varierade gestaltningar och kommer att vara fina inslag i SkellefteĂ„, sĂ€ger David Sundström.

Projekt i SkellefteÄ

Dubbelkrut, VĂ€stra Erikslid

Kund: SamhÀllsbyggnadsbolaget. Antal lÀgenheter: 161 hyresrÀtter

Frigg, Nygatan, centrala SkellefteÄ

Kund: Skebo. Antal lÀgenheter: 114 hyresrÀtter

Inflyttning: sker i tre etapper 2022; 1/11, 1/12, 15/12

Orkestern, Sjungande dalen, Klockarhöjden 

Kund: Skebo. Antal lĂ€genheter: 114 hyresrĂ€tter 

Balder, Nygatan, centrala SkellefteÄ.

Kund: Skebo. Antal lÀgenheter: 53 hyresrÀtter

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!