Smurfit Kappa höll presskonferens

En man i 60-årsåldern avled i olyckan på Smurfit Kappa under fredagsmorgonen. Företaget håller presskonferens tillsammans med Green Cargo och räddningstjänsten.

Foto: Christoffer Markström

Piteå2019-11-01 13:06

Det var vid 06.30 som en lastbil kolliderade med ett tåg inne på Smurfit Kappas fabriksområde. Tåget bestod av ett lok och ett tiotal vagnar. Två män var inblandade i olyckan. En av männen fick skäras loss efter att ha blivit klämd mellan lastbilen och tåget. Tågvagnen lyftes bort med hjälp av en lyftkran.

På presskonferensen bekräftas nu att mannen som klämdes, en man i 60-årsåldern, avlidit till följd av skadorna. Närmast anhöriga är underrättade.

– Våra tankar går till den avlidnes familj. Vi kommer att starta en utredning och undersöka vad som har hänt, säger fabrikschefen Ulf Aili.

Mannen var anställd av Green Cargo. Även den andra mannen hör till en extern entreprenör. Uppgiften att han fördes till sjukhus är osäker.

– Sjukvården har tagit hand om honom. Han har suttit med på våra stödgrupper.

Polisen kunde inte vara på plats på presskonferensen men lämnade ett skriftligt uttalande. De bekräftar bland annat att en förundersökning inletts om misstänkt arbetsmiljöbrott.

Polisen är på plats och genomför initiala utredningsåtgärder vilket omfattar informationsinhämtning och dokumentation av platsen. Syftet med förundersökningen är att ta reda på vad som hänt och om någon kan misstänkas för brott.

Ärendet kommer att överlämnas till åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott.

Smurfit Kappa.
Smurfit Kappa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!