Sommaren är här och med den också friluftsteatrarna. För 22:a året bjuder nu teaterföreningen Bröt i Kalix publiken på en uppsättning på Vassholmen vackra utescen. Och premiärvädret hade inte kunnat vara bättre.

Formen hos skådespelarna var också på topp och regissören Caroline Strömbäck lämnade Vassholmen med ett leende på läpparna.

– Det gick bra. Några småmissar men det är som det ska vara. Men de rättar till det på ett bra sätt så jag kan inte vara annat än nöjd, säger hon.

Artikelbild

| UNDERBART PREMIÄRVÄDER. Publiken trivdes när Bröt hade premiär ute på Vassholmen.

Och publiken var också nöjd. Kalixtjejerna och kompisarna Lovisa Wallstöm och Johanna Qvist mumsade på en glass mellan första och andra akten och de gav ensemblen mycket väl godkänt.

– Jag har varit här och sett teater tidigare. Nu är jag väldigt imponerad över att de kommer ihåg så mycket text, säger Johanna Qvist.

Uppsättningen Den ärlige lögnare är dessutom skriven på vers.

– Jag gillar det. Man tänker som i vers nu efteråt. Man blir som inne i det där, säger Lovisa Wallström och ler.

Artikelbild

| KOPPLAT GREPPET. Linus Öqvist är statsministerns man och tillika tuff businessman. Här har han kopplat ett grepp om Sven som spelas av Peter Lundström.

Det handlar om stora mängder text och sättet som den är skriven på (vers) gör att Den ärlige lögnaren inte lämnar något utrymme för improvisation.

– Jag har redan pratat med publik som är imponerad över hur vi lyckas få liv i den massiva text som det faktiskt handlar om, säger Caroline Strömbäck.

Artikelbild

| GLASSIGA KOMPISAR. Kalixtjejerna Lovisa Wallström och Johanna Qvist passade på att ta varsin glass mellan den första och andra akten.

Det har varit en stor utmaning?

– Ja. Det här är ljusår i svårighetsgrad mot vad Bröt har gjort tidigare. Allting ska rimma och de ska haka i varandra. Plus att få fram berättelsen. Så det är ett enormt arbete bakom det här.