Jakten på en lokal har intensifierats.

– Vi har ett antal möjligheter. Jag ska faktiskt sätta mig i dag i möte med en fastighetsägare i Luleå, säger Magnus Larsson, etableringsansvarig.

Norrbottens Media har tidigare skrivit om att franchisekedjan Pinchos är väldigt intresserade av att öppna en restaurang i Luleå. Intresserade franchisetagare finns, enligt Magnus Larsson.

Läs mer: Restaurang med cirkustema vill öppna i Luleå (Kurirenartikel)

Under torsdagen har han ett möte inbokat med en fastigetsägare i Luleå för att se om det går att hitta en lösning.

Han vill inte avslöja exakt vilket alternativ han just nu jobbar med men det handlar om en i dag befintlig restaurang som i sådana fall skulle behöva byggas ut.

Pinchos kräver större utrymme.

– Vi har sagt att vi öppnar inga restauranger som tar under 200 personer. Vi är lyckligt lottade att vi fyller våra ställen och vi har märkt att 200 personer fungerar bra logistiskt sett.

Kedjan är inne i en väldigt snabb etableringsfas. Enligt Pinchos så öppnas två nya restauranger i månaden. Under 2017 kommer kedjan även att öppna i Norge, Danmark och Finland.

Deras koncept är smårätter som gästen beställer via en app.

Att ligga på Storgatan i Luleå är inte nödvändigt, enligt Magnus Larsson.

– Vi vill ligga centralt men det är sällan vi har A-A-läge. Vi ligger gärna nära huvudstråket men på en tvärgata. Man kan säga att vi vill ligga rätt men ändå lite fel (skratt). Det är ganska naturligt för oss eftersom våra gäster ser oss som en destination och många bokar bord långt i förväg. Vi lever inte på drop-in-gäster så därför kan vi ligga lite vid sidan.

Tidigare har Magnus Larsson bedömt att Pinchos öppnar i Luleå under 2017 och den inställningen har inte ändrats.

– Vi har inte "signat" något i Luleå än men jag hoppas det går i lås inom de närmaste månaderna, säger Magnus Larsson.