Trissvinnaren skrek av glädje när hon skrapade fram 100 000 kronor i vinst. När sedan extrarutan visade tio gånger pengarna så var miljonvinsten ett faktum och glädjen visste inga gränser..

– Det här är en otroligt stor grej. Du skall veta vilket glädjetjut det blev när hela lotten var skrapad och vi gick från 100 000 kronor till en miljon, säger kvinnan, som vill vara anonym, till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Vinnaren känner både glädje och trygghet som följer med miljonvinsten.

– Jag har köpt Trisslotter i minst 20 år och vunnit lite småvinster under vägen, men det här är så roligt. Men nu måste man väl ha Fru Fortuna med sig för att vinna någon storvinst igen, haha.

Vad ska du göra för pengarna?

– Det blir i alla fall ingen resa som för många andra. För en jätteglad pensionär som jag och min gubbe kommer vinstpengarna skapa stor trygghet i form av en buffert. Dessutom tycker jag att det är roligare att köpa något till hemmet som man kan njuta av. Så det kommer bli lite nya möbler för en del av pengarna.

Vinstlotten var köpt på ICA Kvantum i Piteå och Pierre Jonsson gladdes med vinnaren.

"Det är underbart när en trogen och glad lottköpare till slut får en stor belöning efter allt skrapande. Eller som det heter, trägen vinner", säger han.

Den nyblivna Piteåmiljonären har redan hunnit fira vinsten.

– Jo men visst har vi firat lite, med fika på stan. Lite längre fram kommer vi samla närmaste familjen och gå ut för att äta en bit mat tillsammans, säger den anonyma trissmiljonären.

Christer Wennberg på Ica Kvantum sålde vinstlotten och är nästan lika glad som vinnaren.

– Det känns jätteskoj. Via bekanta vet jag faktiskt vem det är, men jag säger ingenting.