Kanot-SM pågår i Jönköping, och redan under första dagen blev det medalj för Norrbotten. 20-åriga Alice Sjömark tävlade i K1 500 meter i klassen D21, och var tredje dam över mållinjen.

– Det känns otroligt bra, och det gick väldigt bra. Det känns som alla detaljer jag tänkt på, blev som jag ville, säger Alice Sjömark.

Vad är det för detaljer du pratar om?

Artikelbild

| Brons. Alice Sjömark ser det själv som en stor framgång att hon lyckades vinna brons över 500 meter.

– Jag var väldigt fokuserad på det jag skulle göra. Ibland är det lätt att bli stressad och titta på motståndarna, men nu hade jag fullt fokus på mig själv. Min teknik stämde också bra, så det var ett bra lopp av mig.

Det är inte första gången som 20-åringen vinner medalj på ett SM. Redan förra året lyckades hon samla ihop ett gäng medaljer.

– Förra året tog jag några både i lag, och individuellt, och det var ett väldigt bra mästerskap. Men i dag (måndag) hade jag inte räknat med medalj, så jag är nästan lite extra glad.

Hur ser resten av mästerskapet ut för din del?

Artikelbild

– Det är väldigt många tävlingar kvar. Närmast är 200 meter, så det ska bli otroligt skoj att få tävla snart igen.

Vad hoppas du prestera resten av SM:et?

Artikelbild

– Jag försöker att inte fokusera så mycket på placeringar, det känns bättre så. Men jag vill hitta en bra känsla, och få med mig samma flyt som under 500 loppet. Men jag hoppas kunna vinna någon mer medalj. Och känslan jag fick när jag vann brons, den känslan ska jag ta med mig resten av SM.

Alice Sjömarks brons var inte den enda medaljen som gick till Luleå under måndagen. Killarna Elias Blom, Daniel Djärf, Björn Andersson och Simon Lundin lyckades också ta brons. De tävlade i K4 500 meter i H16 klassen.