På den femtionde dagen av protester kommer vi att visa den största styrkan hittills, säger Juan Andrés Mejía, en av oppositionspolitikerna som leder demonstrationerna.

Han säger under en presskonferens att de nya demonstrationerna syftar till att "visa att vi är mer aktiva än någonsin, för dem som tror att de har fått oss att dra oss tillbaka".

Dödssiffran stiger

De våldsamma sammandrabbningarna i landet har krävt 47 människors liv sedan den 1 april, enligt åklagare som höjde dödssiffran under fredagen.

Venezuelas president Nicolás Maduro skällde på USA:s president Donald Trump efter de senaste sanktionerna som USA riktat mot landet, och Trumps fördömande av hans regering.

"Åk hem Trump"

Sluta lägga dig i. . . Åk hem Donald Trump. Ut ur Venezuela. Ta dina smutsiga händer härifrån, sade Maduro i ett direktsänt tv-tal.

USA:s finansdepartement har utfärdat sanktioner mot åtta domare i Venezuelas högsta domstol. Orsaken är att domarna tagit flera beslut under det gångna året som har gjort att nationalförsamlingen fått mindre makt. Bland annat har de "tillåtit regeringen att styra genom nöddekret och därigenom begränsat rättigheterna och motverkat det venezuelanska folkets vilja", enligt finansdepartementet.

Under en presskonferens i Vita huset på torsdagen sade Trump att Venezuela "skötts otroligt dåligt under lång tid" och kallar situationen i landet för en "skam för mänskligheten".