Linda Ylivainio har en diger meritlista. Förutom att hon är Övertorneås hittills enda kvinnliga kommunalråd har hon arbetat nära partiledarna Maud Olofsson och Annie Lööf i roller som stabschef och politiskt sakkunnig.

2013 lämnade hon politiken – men i våras meddelade hon sin återkomst. Nu står Ylivainio på Centerpartiets riksdagslista i Norrbotten.

Dessutom föreslår valberedningen att Linda Ylivainio ska väljas in i Centerpartiets partistyrelse. Ylivainio och boråsaren Cecilia Andersson är föreslagna inför partistämman som hålls i Malmö i månadsskiftet september–oktober.

– Jag känner mig glad och hedrad över valberedningens förtroende. Jag hoppas att utifrån mina erfarenheter, kunskaper och intresseområden kunna bidra till Centerpartiets fortsatta utveckling och framtid både politiskt och organisatoriskt, säger Linda Ylivainio i ett pressmeddelande.

Valberedningens ordförande Kristin Oretorp säger så här:

– Valberedningen har lagt fram förslag på en erfaren och kompetent partistyrelse som kan fatta de beslut som krävs för att minska de sociala och regionala klyftorna i Sverige. Linda Ylivainios erfarenhet av näringspolitik och engagemang i internationella frågor kommer bidra stort till en valvinnande politik.