Strax innan lunch under onsdagen presenterades till slut Joey Hishon som Luleå Hockeys nya center under Luleå Hockeys webbsändning LHF Live.

Kanadensaren lämnar finska KHL-laget Jokerit efter en väldigt tung förstasäsong i Europa. Och i sändningen motiverade han beslutet att skriva på för LHF.

– Efter den säsongen jag hade kände jag att det är dags att visa för mig själv och andra att jag är en toppspelare, säger Hishon som endast mäktade med nio poäng på 48 slutspelsmatcher i Helsingforsklubben.

– Jag vill visa att jag fortfarande kan bidra offensivt som jag har gjort tidigare i karriären.

Som ung var han en väldigt uppskriven talang och spåddes en lysande karriär. Han draftades exempelvis som spelare nummer 17 totalt av NHL-klubben Colorado Avalanche 2010. Då hade han öst in poäng under juniortiden.

– De (Luleå) sa att jag skulle få möjligheten att spela mitt spel. Och jag kan knappt vänta på att få köra igång, säger han i LHF Live.

– Det var en "aha-upplevelse" förra säsongen. Spelarna i Europa åker skridskor väldigt bra och är väldigt skickliga. Och åtminstone i KHL försvarare man riktigt bra. Jag vill egentligen inte säga att jag underskattade ligan, men jag tror jag gjorde det.

Innan han tog beslutet att skriva på för Luleå Hockey hade han ett snack med den tidigare Luleåforwarden och tillika landsmannen Cam Abbott om klubben.

– Han hade bara bra saker att säga. Så jag är väldigt förväntansfull, säger han.

– Jag är en skicklig forward som gillar att göra lagkamraterna bättre. Jag kommer att göra allt för att mitt lag ska vinna.

Joey Hishon ansluter till Luleå i augusti.