Daniel Larsson ett steg närmare NHL

Boden. Daniel Larsson är ett steg närmare NHL.

 

Detroit gör sig av med sin andremålvakt och bodensaren får en konkurrent mindre.
Den gångna säsongen har Detroit Red Wings låtit Chris Osgood och Ty Conklin ansvara för målvaktssysslan i NHL.

 

Till nästa säsong låter klubben Conklin gå - vilket underlättar för Daniel Larsson.

 

- Det borde öppna upp bättre chanser för mig, säger bodensaren.

 

Förra säsongen delade 23-åringen på platsen mellan stolparna i AHL-laget Grand Rapids Griffins med Jimmy Howard, som ser ut att ta platsen bakom Osgood.

 

- De har tidigare sagt att han (Howard) ska få chansen. Det betyder att jag kommer få förstaplatsen i AHL och få möjlighet att spela många matcher och utvecklas, säger Larsson.

 

Att NHL-klubben gör sig av med 30-årige Conklin, som gjorde en bra säsong, är en fingervisning om att de vill satsa på yngre spelare och att Howard och Larsson anses vara tillräckligt bra.

 

Sliten Osgood
- Det känns som att det öppnas upp lite grann i föreningen och att de vill satsa på unga målvakter, säger Larsson.

 

För bodensaren betyder det att han egentligen bara är en plats från den stora drömmen NHL - en plats som innehas av lagkamraten han konkurrerade ut vid flera tillfällen förra säsongen. Dessutom är förstamålvakten Chris Osgood, 36 år, ingen junior längre och har visat att han är skadebenägen. Förra säsongen stod han över flera matcher på grund av krämpor och därmed bör Larssons chans att åtminstone få sitta på bänken i svensklaget vara god.

 

Kamp på camp
- Kroppen (på Osgood) är väl inte som den var för några år sedan och han dras med lite småskavanker. Men de har i alla fall sagt att han ska köra på ett år till, säger Larsson.

 

I september åker Daniel Larsson på camp med Red Wings och då ska han visa att han, och inte Howard, är bäst lämpad att ta en plats i NHL.

 

- Det kan finnas möjligheter att ta en plats om det blir skador eller något annat. Men det mesta avgörs nog på campen, säger han.

 

Och väl på campen lär han göra allt för att vinna kampen.

 

Om andraplatsen i NHL.

 

 

 
 
  • Mest läst på Kuriren.nu
  • Senaste nytt
  • TT
Skicka in ditt klipp!

Sport

  • Lokal sport
  • TT-sport

100 PROCENT LULEÅ HOCKEY