Talangjägarna i NHL har sammanställt en rangordningslista med 140 européer som de tror är aktuella för årets draft i Minnesota.

Luleå Hockey-spelaren Konstantin Komarek finns inte med på den listan men har bevisligen inte undgått NHL-klubbarnas nålöga.

Under måndagen besökte representanter för Toronto Maple Leafs Luleå för att träffa 18-åringen. Under mötet fick han bland annat svara på frågor om hans egen syn på sig själv - både på planen och utanför.

Drömmer om NHL
- Det är första NHL-klubben som jag har pratat med personligen och naturligtvis känns det roligt att de visar intresse för mig, säger Luleåforwarden till Norrbottens-Kuriren.

Precis som de flesta ishockeyspelare drömmer Konstantin Komarek om att någon gång få mäta sina färdigheter med spelarna i världens bästa liga. Att få sitt namn uppropat under draften är normalt ett naturligt steg på vägen men just nu är det ingenting som upptar hans tankar.

- Min säsong är färdig så jag kan inte göra så mycket för att påverka det just nu. Händer det så är det skitkul men är man tillräckligt bra för att spela i NHL så kommer man dit oavsett om man är draftad eller inte.

Har du någon favoritklubb som du skulle vilja spela i?

- Hamnar man i NHL är inte det så viktigt. Men det är klart att det skulle vara roligt att spela för ett original six-lag.

Draften kommer han följa från Luleå men redan dagen efter packar han hockey-trunken för att delta i ett sommarläger i Oakville, Kanada, några mil söder om Toronto. Där ska han under tre veckor sommarträna tillsammans med allt från juniorer till NHL-spelare.

Resan har ingenting med gårdagens möte att göra utan har varit planerat sedan flera månader tillbaka. Lägret drivs av några NHL-spelare från orten och inriktar sig främst på hockeyrelaterad fysträning.

När han återvänder till Luleå ligger sedan allt fokus på att ta en plats i årets lag.

- Min målsättning är i första hand att ta en plats men jag vill också vara en spelare som är med och bidrar och förtjänar mycket istid. Det blir kul att vara med från starten i år.