Den regerande mästaren BC Luleå har inte lyckats surfa vidare på segervågen från i våras.

Men nyckelspelaren Tom Lidén är långt ifrån orolig.

– Jag tror fortfarande att det här laget som vi har kan vinna ett SM-guld. Det är inget snack om det – vi behöver bara hitta rytmen, säger BC-forwarden som valde att förlänga sitt kontrakt med klubben i somras just på grund av lagets guldchanser.

BC Luleå har inlett säsongen med att förlora två av sex ligamatcher och dessutom brutit sin 26 magiska segersvit på hemmaplan. I fjol blev det totalt tio förluster på 35 tävlingsmatcher (grundserie och slutspel). Utöver blev det tidigt uttåg mot belgiska Telenet Giants Antwerp i den första kvalrundan till Champions League i slutet av sommaren.

– Jag tycker inte att man ska dra för stora växlar. Vi har ju inte spelat jättedåligt heller, säger Tom Lidén och fortsätter:

– Det är tidigt på säsongen och det kan hända lite vad som helst. Sedan tycker jag även att flera ligalag ser bättre ut jämfört med förra säsongen.

Förra fredagens bortaseger var dock något att bygga vidare på. BC Luleå vann matchen med 90–70 och det fanns en hel del positiva inslag att ta med sig hem från Östersunds Sporthall.

– Vi tog ett steg framåt och sprang mycket, vi spelade lite mer som under förra säsongen. Vi rörde bollen och fick många enkla poäng i stället för en massa svåra en mot en-lägen, säger Lidén.

– Jag tror nyckeln nu är att hitta vårt eget spel och det känns som att vi är på väg mot rätt håll.

Under säsongsinledningen i herrligan har Tom Lidén snittat strax över 24 minuter i speltid per match. Han har snittat 8,2 poäng, 4,3 returer och 1,8 assist.

– Min inledning är okej. Inte så mycket mer – inget extraordinärt direkt. Det har varit upp och ner. Några matcher har jag varit helt okej, sedan har jag någon sämre prestation.

Nässjö väntar på hemmaplan i kväll och nästa fredag väntar ny match i Luleå Energi Arena mot förra vårens finalmotståndare och tillika Lidéns moderklubb Södertälje.

Därefter är det landslagsuppehåll i två veckor. Sveriges herrlandslag spelar VM-kval mot Ukraina och Lettland. Tom Lidén är reserv och precis utanför förbundskapten Vedran Bosnics 14-mannatrupp.

– Jag är redo om de hör av sig. Men jag har inte hört något – inte än så länge i alla fall, säger Lidén som tackade nej till sommaren förkval till VM-kvalet på grund av giftermål.

Han är dock beredd att hoppa in om det dyker upp någon skada.

– Ja, vad som helst kan ju hända. Jag är redo, säger 30-åringen.