Den 24-årige forwarden har hunnit göra sin första träning med IBK Luleå och beräknas vara klar till lagets första matcher för året, den 21 januari i Sundsvall.

– Jag är grymt spelsugen och det ska bli jävligt kul, säger Linus Grönlund till IBK Luleås hemsida.

Linus Grönlund bor i Luleå och är fostrad i Gammelstads IF. Han skrev på för Wibax Patriots inför förra säsongen men har fått begränsat med speltid i Piteålaget där han spelat i tredjefemman eller stått utanför laguppställningen.

– Det har väl känts lite sisådär när man inte fått så mycket speltid. Jag tycker väl själv att jag borde fått spela mer men samtidigt är det grymt hård konkurrens och jag vill definitivt inte klaga. Jag har haft en bra tid i Wibax och har bara gott att säga om klubben och alla lagkamrater. Det är ett skitbra gäng helt enkelt.

När Linus Grönlund nu väljer att bryta kontraktet med Piteåklubben för att spela med IBK Luleå hoppas han på en större roll.

– Visst är det så. Samtidigt är matchtid ingenting man får utan man förtjänar och så ska det vara oavsett var man kommer ifrån.

IBK Luleås tränarduo är nöjd med nyförvärvet.

– Riktigt kul att han vill komma till oss. Det blir massor av ny energi i truppen. Han har ett mycket bra skott och är ju högerskytt till på köpet, säger Tomas Rönnberg till klubbens hemsida.

Juha Männistö:

– Jag tror att det är ett mycket bra beslut både för oss och för Linus. Även om han så klart vill spela högre upp så är det här ett klokt steg på den vägen. Jag tror att han kan skapa mycket utrymme både för sig själv och för andra och jag vet att han kommer att bidra med mycket hårt jobb också.