Luleå Basket vann sina första tre matcher i Europaturneringen EEWBL.

Men nu väntar ännu tuffare utmaningar.

Under fredagsmorgonen beger sig laget till Turkiet för två nya matcher i turneringen.

Luleå Basket ställs mot Al Riyadi från Libanon – men det är oklart med vilka spelare laget kommer ställa upp med. I turneringen får man ha obegränsat med utländska spelare, vilket Al Riyadi tagit fasta på.

Det ställer till det med förberedelserna för Luleå Baskets tränare.

– De spelade med fyra amerikanskor första matchen. Tre av dem var influgna för den helgen. Det var lite märkligt tyckte jag, framför allt sett till lagperspektivet. Det är deras grej och det blir besvärligt med scoutningen för oss. Laget vi kommer möta nu är säkert inte samma som första omgången, säger David Visscher.

I andra matchen ställs svenska mästarna mot slovakiska laget Good Angels som spelar i landets högsta liga och leder serien med tio segrar på tio matcher.

– Good Angels är ett av de bättre lagen i Europa och har varit det år ut och in. Det är ett klasslag och det blir en tuff match. Jag ska inte säga att vi inte kan slå dem, men vi måste spela riktigt bra för att göra det. De har storleken och rutinen, säger tränaren David Visscher som har centern Anna Jurcenkova, 195 centimeter, i tankarna:

– Hon är riktigt stor. Bred, stark och rutinerad. Det bli något för oss att bi i. Samtidigt måste hon spela på någon av våra snabba och starka tjejer. Precis som mot Udominate bli vi slagna under korgen, men vi kan ändå ställa till det för dem. Det blir en dragkamp om vem som vinner tempot.

Luleå Basket leder basketligan med 18 poäng, bakom skuggar rivalen Udominate med 14 poäng och två matcher mindre spelade. Visscher tror Europaspelet kommer göra laget ännu bättre i serien.

– Det är bra för oss att få två tuffa matcher. Inte för att förringa lagen i vår serie, men det här är annan storlek och rutin. Jag visste att vi skulle få det kämpigt mot Eos i torsdags då det är i bra form och skjuter bra, men de är inte i närheten av detta motstånd.

Utrikesdepartementet avråder för tillfället alla resor till Turkiets närområde mot Syrien på grund av säkerhetsläget. Luleå Basket ska till Izmir, en hamnstad i västra Turkiet och en bra bit från Syrien.

– Jag har aldrig varit i Turkiet tidigare och jag tror inte det är oroligt dit vi ska, men det har ju varit turbulens de sista två åren så vi får se hur mycket sightseeing det blir, säger Visscher.

Chioma Nnmaka kommer inte följa med laget till Turkiet. Nyckelspelaren har en stressfraktur i foten. Planen är att hon ska vara tillbaka i full träning om två veckor.