Mesta mästarna Sävehof är en av säsongens absolut svåraste bortamatcher i SHE. Men årets upplaga av Boden behöver verkligen inte skämmas för sin insats i Partille Arena, trots att man till slut förlorade med uddamålet. Matchen slutade 26—25 till hemmalaget efter att Boden skapat dramatik i matchens sista minuter.

– Så klart är man besviken. Vi förlorar med en boll och det är klart att det känns surt, säger Emmy Nordmark efter matchen.

Bodenprodukten blev gästernas bästa målskytt i matchen med sina åtta mål, varav hälften kom från sjumeterslinjen.

– Vi kommer ändå att bli bättre och bättre. Vi tror på vad vi gör och idag håller vi oss till planen. Tyvärr har vi lite för snabba avslut och några tekniska fel.

Matchen avgjordes egentligen efter en dryg kvarts spel. Då gjorde Sävehof fem raka mål och det var landslagsspelarna Ida Odén och Olivia Mellegård som låg bakom rycket med några riktigt vassa avslut. Ställningen var plötsligt 10–4 till Sävehof och matchen kändes avgjord.

– Låter vi inte dem göra det rycket så hade vi vunnit idag, menar Emmy Nordmark.

Boden bet ändå ihop och hade krympt avståndet till blott tre bollar (15—12) i paus.

I andra halvlek höll Sävehof sin ledning, trots att Sofie Svarrer glänste i Bodens mål med ett fleratal svettiga räddningar. Fast sakta men säkert närmade sig norrbottniskorna och när Emmy Nordmark gjorde sitt sista mål i matchen var avståndet blott en boll. Tyvärr räckte inte tiden till för gästerna. Mariana Lopès hade matchen sista avslut, men hennes frikast täcktes bort av Sävehofs mur.

– Jag tycker ändå att det här är den bästa matchen vi har gjort hittills. Vi har bara spelat tre, så vi kommer att bli starkare och starkare. Vi är också lite kallare i huvudena den här säsongen.

Förra säsongen föll Boden med elva bollar i Partille, men det är helt klart så att man är ett starkare lag nu. Framförallt är bredden i laget större och man behöver inte spela sina toppspelare så hårt.

Emmy Nordmark håller med.

– Det är alltid kul att spela, men det är viktigt med en bred bänk. Det är inte bara att man kan återhämta sig, man kan även sitta och titta och lära sig av det.

Bodentränaren Per Johansson var liksom Emmy Nordmark besviken över resultatet, men nöjd över prestationen.

– Man är ju alltid jättebesviken när man förlorar, men jag tycker det här var ett stort steg framåt, säger han.

– Vi ger oss inte och hade matchen varit några sekunder till hade vi kanske kunnat få ett bättre resultat.