Det är Boden Hockey som presenterar nyheten i ett pressmeddelande. Albin Eklund är klar för spel kommande säsong.

Albin Eklund hamnade i blåsväder förra säsongen när han tacklade Västerås Niclas Lehmann. Tacklingen tog så illa att Lehmann bröt käken.

Först stängdes Eklund av i elva månader från all idrott men efter att straffet överklagats kortades straffet ner till en månad av disciplinnämnden.

– Personligen känns det som en lättnad. Jag tycker att jag har varit jävligt orättvist dömd, sade Albin Eklund till Sporten då.

Nu väntar en ny säsong i Boden Hockey för Albin Eklund.

– Det ska bli kul att spela med Boden kommande säsong. Jag har fått frågan för ett tag sedan, men inte kunnat ge besked då jobbet kräver en del. Det är ett ungt lag med grym laganda. Jag har erfarenhet och vilja att utvecklas, dessutom känns det som att något stort är på gång. Då tog jag beslutet att ansluta, säger Eklund i pressmeddelandet.

Albin Eklund har Bodens IK som moderklubb. Efter två korta sejourer i SK Lejon och norska Narvik, har han tillhört Bodens organisation.

Rolf Nilsson är General Manager i Boden Hockey.

– Albin är en spelare med flera styrkor, rivig att möta, helt enkelt en spelare som är riktigt jobbig för motståndaren. Han är erfaren och kan användas både som back och forward. Detta sammantaget kommer tillföra laget energi på och utanför planen. En egen produkt som det känns bra att knyta till klubben, säger han i pressmeddelandet.