För första gången någonsin tar IFK Kalmar klivet upp i Damallsvenskan. Inför 2039 personer, nytt publikrekord med råge, vinner hemmalaget en nervig och galen match med tennissiffrorna 6–3.

Mittbacken Elin Bergkvist lämnade Piteå IF för IFK Kalmar inför säsongen och har varit en viktig kugge i småländskornas resa mot finrummet.

– Det känns helt underbart. Det trodde man inte när man kom hit i januari och det var försäsong. Vi har tagit steg för steg och nu är vi här, säger en strålande glad Elin Bergkvist efter segern.

23-åringen lämnade Piteå IF för att få mer speltid och har fått det på den småländska östkusten.

– Det var en av anledningar att jag flyttade hit. Jag har fått spela mycket också, så det har bara varit att tacka och ta emot. Det har varit roligt. En riktigt häftig resa att ha tagit de här kliven. Vi hade allt att vinna och malde på idag. Det räckte ju.

Elin Bergkvist passade på att träffa Assis spelare dagen innan matchen och är imponerad av deras resa under debutsäsongen i Elitettan.

– Den är häftig också. De har gjort en riktigt bra säsong, men jag är inte överraskad över att de gått så bra. Vi har ju mött dem förr med Piteå och det har alltid varit tuffa matcher. De har varit starka och kämpat bra.