För några dagar sedan blev det klart att IFK Luleå värvat Axel Uddström från GIF Sundsvall.

Brian Wake, nye IFK-tränaren är nöjd med hur truppbygget fortskrider:

– Vi har lyckats behålla många av de spelare vi ville behålla. Nu handlar det om att fylla på med kompletterande spelare till den befintliga truppen. Vi är nöjd med hur det har gått hittills.

Artikelbild

Spelare som William Olausson, Vladimir Lazarev och Tetteh Komey stannar i klubben – trots uttåget ur division 1.

Vilka positioner hoppas ni kunna förstärka?

– Vi letar efter anfallsalternativ. Vi har lyckats behålla Tetteh (Komey) vilket är en riktig bonus för klubben. Men vi letar efter spelare som kan hjälpa honom, säger Wake och menar också att man vill värva en central mittfältare.

Är det nära med någon?

– Ja, vi är ganska nära. Vi har några spelare som vi är intresserad av och nu handlar det om att titta på möjligheterna att få hit dem. Vi kan inte gå ut med några namn än men inom en snar framtid hoppas vi kunna ha klart med något.

Engelsmannen Wake har själv spelat fotboll i England och Sverige – och har skaffat sig värdefulla kontakter.

– Men det är viktigt att vi behåller klubbens identitet. Det är möjligt att några brittiska spelare kommer in, men jag vill inte fylla truppen med utländska spelare. Det finns bra spelare i Luleåområdet.

Hur är det ekonomiska läget när det gäller värvningar?

– Ekonomin är inte lika bra som i fjol, vilket är förståeligt när man åker ur en serie. Nu handlar det om att bygga om från början och försöka få in unga spelare med stor potential som kan utvecklas. Vi kan inte gå ut och spendera löjligt mycket pengar på spelare. Vi har en liten summa som vi måste förvalta så bra som möjligt.