Luleå Hockeys segersvit bruten

Efter tre raka segrar åkte Luleå Hockey/MSSK på en förlust borta mot Djurgården.

Ronja Savolainen och hennes Luleå Hockey/MSSK förlorade borta mot Djurgården.

Ishockey2019-11-23 16:08

Djurgården besegrade Luleå med 2–1 för andra gången den här säsongen.

Lova Blom gjorde 1–0 till stockholmslaget i mitten av den första perioden. I den andra ökade Sarah Bujold på ledningen till 2– 0.

Djurgården fick straff kort efteråt när Johanna Fällman försökte stoppa Jennifer Wakefield. Wakefield klev själv fram och tog straffen men satte pucken i ribban.

Luleå tog timeout i mitten av den tredje perioden. Något som gav effekt direkt då Petra Nieminen reducerade bara sekunder efter.

Petra Nieminen fick en passning av Noora Tulus i sidled och via ett dragskott placerade Nieminen in pucken i mål bakom Djurgårdens målvakt.

Luleå tryckte på för en kvittering men lyckades inte få in pucken och Dif vann matchen med 2–1.