Coachen David Visscher kommer fram till undertecknad mitt under lagets träning.

– Vem ska du prata med, frågar han.

Jessica Thomas.

Artikelbild

– Hon kommer nog köra lite extra efter lagets träning. Bara så att du vet.

Visscher fick rätt. Thomas och hennes amerikanska guardkollega Adrienne Motley stannar kvar och nöter skott efter lagets ordinarie träning.

Länge.

– Jag har alltid tränat mycket extra. När vi har en ledig dag eller om vi reser, så känner jag mig ur rytm. jag försöker komma ut på planen så snabbt jag kan. Alltid. Jag vill se bollen sitta i korgen, säger Thomas och skrattar.

Tränar du mycket extra, utanför lagets ordinarie träningar?

– Ja, vi stannar kvar här efter varje träning och skjuter. Vi skjuter och skjuter. Adrienne och Ellen (Lomgren) är ofta med också. Jag vill bli bättre hela tiden. Men så länge vi vinner så är jag nöjd.

Är du ofta inne i gymmet extra också?

– Ja, jag var faktiskt där förut i dag. Med laget gymmar vi några gånger i veckan, men jag är där extra. Senast i dag. När jag inte skjuter så bra som jag vill, eller spelar så bra som jag kräver att jag ska göra, så försöker jag hitta sätt att bli bättre. Jag vill inte sitta och tänka att jag skulle gjort si eller gjort så.

Jessica Thomas leder Luleå Baskets bakplan den här säsongen. Det kommer hon göra i helgens matcher mot Al Riyadi och Good Angels i Europacupspelet.

– Ska du tävla på den här nivån så får du vara förberedd på att det kommer bli tufft. Det kommer bli tufft varje kväll. Jag ser fram emot det. Vi har mycket att bevisa för oss själva.

Du kommer direkt från college. Hur är det att leda laget i internationella matcher under ditt första år som proffs?

– Det är coolt. Men vi spelade mycket basket i college också. Det är mitt första professionella år, ja, men jag har sett mycket ändå.

När du läser det här har Luleå Basket kommit fram till Turkiet. Senare i december ska Thomas resa hem till familjen i USA.

– Jag ser fram emot att få fira jul med min familj. Jag fick fira Thanksgiving med dem via Facetime. Det var tufft. Då längtade jag verkligen hem och till att få fira jul med dem. Jag och min familj har en fantastisk relation, säger Jessica Thomas.

HÄR kan du läsa David Visschers tankar om helgens två matcher.