Olsson träffade rätt i det första åket och bäddade för en spännande fajt om medaljerna. Den 28-årige svensken, som genrepade med att bli tvåa i Garmisch-Partenkirchen, låg fyra med fyra hundradelar upp till prispallen.

Österrikaren Marcel Hirscher ledde, 0,26 sekunder före landsmannen Philipp Schörghofer och 0,35 före Alexis Pinturault, Frankrike.

– Nu är man med. Det är ett väldigt motiverande läge. Jag kan jaga, sade Olsson inför den avgörande, andra färden nedför VM-backen.

Han jagade, men det gick för långsamt och för osäkert. När Olsson kom över mållinjen var han efter trion Roland Leitinger, Leif Kristian Haugen och Henrik Kristoffersen. Leitinger fick till ett perfekt åk och säkrade en österrikisk medalj med landsmännen Philipp Schörghofer och Marcel Hirscher kvar vid startkuren sedan Pinturault kört bort sig.

Schörghofer missade medaljerna, men Hirscher klarade pressen och vann guldet 25 hundradelar före Leitinger och norrmannen Haugen.

– Det brantare partiet tycker jag inte att jag åkte så bra i och jag tycker att jag blev en del passiv och inte gick på och då kommer man efter.

– Det har man inte råd med, säger Olsson till TV4.

Men sexa i VM är trots allt sexa i VM – och det av en Matts Olsson som den här säsongen kommit tillbaka efter en lång skadeperiod.

– Jag kommer inte att gå hem besviken. Jag kom dåligt in i någon sväng och då blir det svårt. Sjätteplasten är helt okej. Det var ett bra race, men det fanns åkning för mer och därför känns det lite surt.

För Storklintens Kristoffer Jakobsen blev det en 29:e plats. Han körde upp sig från 36:e plats i första åket och var totalt 4,77 sekunder efter Hirscher.

(S:t Moritz, TT:s utsände)