Tidigare under måndagen skrev Västerås ett öppet brev till Boden Hockey där de bland annat kräver att ansvariga personer i klubben får lämna sina uppdrag.

LÄS MER. Västerås krav på Boden: Sparka personal

Nu kommer även ligaorganisationen Hockeyettan med ett uttalande på sin hemsida.

Här är inlägget, som har rubriken Hockeyettan tar avstånd från händelsen i Boden, i sin helhet.

Inlägget är undertecknat av Ronnie Glysing, ordförande i Hockeyettan.

"Med anledning av Bodenspelaren Albin Eklunds totalt respektlösa och våldsamma tackling på Västeråsspelaren Niclas Lehmann, får Hockeyettan meddela att vi tar avstånd från denna typen av händelser. Den här sortens tacklingar har ingenting med hockey att göra utan är respektlös och långt över gränsen för det tillåtna och hör förstås inte hemma på rinkar inom svensk ishockey.

Då hockey är en kampsport ingår det i spelidén att spelare får tackla varandra. Men det måste också finnas respekt gentemot varandra.

Jag hoppas att den spelskicklige Niclas Lehmann snart är tillbaka på isen utan några bestående men och fortsätter glädja sin supporters. För Albin Eklunds del kan jag bara hoppas att disciplinnämnden utdelar ett kännbart straff med väldigt lång avstängning. Dessa händelser har inget med hockey att göra och skall inte förekomma i Hockeyettan eller någon annan stans heller för den delen.

Avslutningsvis, hoppas jag att Bodens styrelse tar till sig av kritiken och ser över sina värdegrunder. Allt för föreningens bästa och med respekt för alla andra skötsamma spelare och ledare som finns i föreningen."