Trots att bollen låg någon meter från långlinjen bad Mikael Lustig om en annan. När han sedan tog för lång tid på sig att sätta i gång spelet – då ville Sergej Karasev få slut på maskandet.

Den ryske domaren sprang fram till Lustig och drog upp det gula kortet.

En varning som innebär att förbundskapten Janne Andersson tvingas hitta en annan högerback till Sveriges första playoff-match i november.

Artikelbild

| AMSTERDAM 20171010 Hollands Ryan Babel tar bollen från Mikael Lustig under tisdagens VM-kvalmatch (grupp A) mellan Nederländerna och Sverige på Amsterdam Arena. Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030

Jag har missat två matcher och då spelade de riktigt bra borta mot Frankrike och fantastiskt hemma mot Bulgarien. Det ska nog gå bra, sade Lustig.

"Lite för tidigt"

TT: Vad tycker du om varningen?

Oftast så får man en tillsägelse innan, där han (domaren) säger: ”Gör du det en gång till så kommer jag ta upp det gula”, men jag tycker det flög upp lite för tidigt, sade han.

TT: Är det surt att missa den matchen?

Ja, så klart. Men förhoppningsvis är jag fräsch till den andra då det ska avgöras.

"Fantastiskt"

I VM-kvalavslutningen mot Nederländerna var det hemmalagets forcerande första halvlek som lade grunden till 0–2-förlusten i Amsterdam.

Arjen Robben satte 1–0 på straff efter 16 minuter och 24 minuter senare dundrade han in sitt andra mål bakom målvakten Robin Olsen.

Nederländerna pressade högt, skapade hela tiden oreda i svenska försvaret och var överlägset i första halvlek.

Men något mer mål blev det inte.

Sverige, som hade råd att förlora med 0–6, slutade därmed på andraplats i gruppen – bakom Frankrike – och kan se fram emot playoff i november med speldatumen: 9, 10 och 11 och returer 12, 13, 14.

Fantastiskt. Vilket kval vi gör. Utifrån att vi inte visste hur vi skulle spela, det var nya spelare in, ny stab in... Fantastiskt resultat, sade Mikael Lustig, men högerbacken var inte intresserad av att säga vilket lag han föredrar i kampen om en plats till VM i Ryssland.
Jag vet inte. Först och främst tycker jag att vi måste komma upp till vår standard, och gör vi det tycker jag att de flesta lag kan passa oss, sade han.

Vilket motstånd som väntar Sverige avgörs först vid lottningen i Zürich, Schweiz, på tisdag. Men redan nu är det klart att det kan bli Italien, Kroatien, Danmark eller Schweiz.