Förväntningarna låg därefter – och Lars "Osten" Bergström hade kryddat truppen med att värva hem just Omark från Nordamerika. Resultatet? En stenhård open ice-tackling så laget studsade in spelarbåset och aldrig kom tillbaka. Växjö sköljde över Luleå i kvartsfinalen och vann rättvist med 4–2. Omark fick ta en stor del av kritiken även om han nästan snittat en poäng per match i de elva han spelat i comebacken. Tränarstaben med Jonas Rönnqvist tackade för sig efter fyra år – och hockeyintresserade i Norrbotten hamnade i ett tillfälligt vakum onsdag den 26 mars.

* På två dagar ordnade systrarna Johanna (60 kilo) och Sofia Mattsson (55 kilo) två EM-guld i finska Vanda. Sofia stod för en bragd när hon bara veckor innan mästerskapet drabbades av en handfraktur och tvingades bära gips – trots det stod som segrare. I finalen mötte hon polskan Anna Zwirydowska, som 2008 fråntogs sitt VM-brons på grund av dopning, och vann.

12 april kommer förevigt att vara inskrivet i Northland Baskets historieböcker. Som Luleå Basket lyckades klubben aldrig erövra ett SM-guld, men när coachen Jens Tillman värvades hem till Norrbotten igen (tidigare spelare i Plannja Basket) blev det ett faktum efter fem silver. Norrköping hade inte en chans i finalen och kördes över med 3–0 i matcher inför 3 000 jublande åskådare i Luleå Energi Arena, som minst sagt kokade. I bräschen gick lagkaptenen Anna Barthold som gav sitt lag ett ansikte utåt. Ett fajterhjärta utan dess like i klubbens historia.