Efter en skadepräglad säsongsinledning och en miss i Moskva har Alexander Majorov hittat rätt igen. För två veckor sedan vann han CS WarsawCup i Polen på personliga rekordpoängen 228.97.

Under NRW Trophy i tyska Dortmund blev Majorov återigen segrare och även denna gång fick han en toppoäng. 83.43 i korta åket programmet följt av 145.41 i det fria gav honom en totalpoäng på 228.84.

– Det gick jättebra och jag var i närheten av poängen i Warszawa. Så jag presterade jättebra. Det går bättre och bättre under säsongen och båda tävlingarna var bra men här var piruetternas svårighetsgrad (levels) var lite högre. I Warszawa var det lite lägre levels, säger Majorov.

Hans rekord i Warszawa var även svenskt rekord. Rekordet på 83.81 från kortprogrammet i OS i Sotji 2014 står sig fortfarande. I Dortmund var Majorov nära att knipa det.

– I Tyskland var jag fyra tiondelar från det jag slagit innan på OS. Det visar att jag är bra på bra gång. I Tyskland var kortprogrammet bättre men fria programmet var bättre i Warszawa så det jämnade ut sig på sätt och vis.

Nästa tävling för Majorov är SM i Malmö som börjar på torsdag nästa vecka.

– Man måste köra SM och det är som en avslutningstävling. Det är nästan som en plikt att köra SM och det ska bli bra. Jag har kört ganska intensivt och har varit borta mycket tidigare. Efter SM får jag vila lite och förbereda mig för nästa år.

Nästa år ska Majorov ta sin examen som sjukgymnast men då väntar både EM och VM. Under VM hoppas han att kunna kvalificera sig för OS.

– Inför förra OS under 2013 hade SOK som kriterium att man skulle bli topp 18. Fast jag har hört att jag måste vara topp 10 under VM och får kolla det med någon på SOK. Att bli topp fem i EM och topp tio i VM är målet.