Landslagsbacken och assisterande lagkaptenen Johanna Fällman dras med en överkroppsskada. Hon har också missat Luleå Hockey/MSSK:s fyra första SDHL-matcher.

Nu passar Luleå på att bredda backsidan.

De gör en trejd med regerande mästarna Djurgården och släpper forwarden Elin Johansson. Istället får Luleå in den talangfulla backen Felicia Linder, 19 år. Linder har gjort två J18-VM och är även med i förbundskaptenen Leif Boorks bruttotrupp till OS i Sydkorea.

Artikelbild

Och nu är hon på plats i sin nya hemstad Luleå.

– Jag fick ett väldigt bra erbjudande och jag har hört mycket bra om Luleå. Det är mest för min egen utvecklings skull som jag kommer hit. Det är väldigt roligt, säger Linder.

När dök det här upp?

– Nu i helgen, så det har gått väldigt fort. Det var då vi började prata om det.

Ingen tvekan alls?

– Nej, det verkar så himla bra här.

Luleå-tränaren Fredrik Glader är nöjd med tillskottet på backsidan:

– Hon är en bra hockeyspelare som har framtiden för sig. Det är en intressant spelare, ett spännande namn, säger Glader.

Är det på grund av Fällmans skada som ni gör den här trejden?

– Jag ser Felicia Linder som en förstärkning av truppen. Men det är en del av det. Fällman har varit borta under den mest intensiva delen av säsongen. Vi har klarat det bra och de som har spelat har gjort det riktigt bra. Men det finns en risk att någon till går sönder också.

Linder igen:

– Jag är en defensiv back. Jag är ganska lugn med pucken och försöker spela ganska enkelt. Jag är ganska spelskicklig, säger backen som nu vill få en hel del speltid.

– Det är klart att jag vill ha speltid. Det strävar jag efter hela tiden. Sen tränar jag med några av världens bästa spelare här. Jag får se och lära av dem varje dag. Det var också en anledning till att jag ville komma hit.

Hur ser du förresten på att du är med i bruttotruppen till OS?

– Jag vet faktiskt inte hur jag ska tänka eller hur det kommer gå på den fronten. Men jag hoppas på det bästa. Det var en av anledningarna till att jag kom hit, för att kunna utvecklas så mycket som möjligt.

Forwarden Elin Johansson, 22, som går till Djurgården var inne på sin andra säsong med Luleå Hockey/MSSK. Förra säsongen noterades hon för nio poäng, sex mål och tre assist, på 30 grundseriematcher.