Fem minuter in i matchen satte Adam Rönnqvist en trepoängare till 18–7 och gästande Nässjö tog time out. Luleå inledde matchen starkt och ledde med 27–14 efter första perioden.

Men sedan kom dippen.

Felpassningarna avlöste varandra och hemmalaget fick inte spelet att stämma. Nässjö, som placerar sig sist i tabellen, vann rond två med 20–12 och Luleås försprång minskade rejält till halvtidspausen, 39–34.

Artikelbild

| Försvar. Anton Saks stod för en bra jobb i försvaret.

– Vi gjorde ingen bra andra period. Vi hade många passningar som inte gick rätt och vi släppte in Nässjö i matchen, säger guarden Adam Rönnqvist.

I andra halvlek vaknade Luleå till och spelade bättre. Nässjö hängde inte med och Luleå vann med 93–72. Poängbäst blev Yannick Anzuluni med 25 poäng.

– Vi visar att Nässjö inte har något att hämta här. Vi leder med 15 efter första perioden och slappnade av lite, men vi skärpte oss och gjorde ändå en bra match, säger Rönnqvist.

Laget klarade sitt interna mål som är 20 assist per match. Mot Nässjö blev det 24.

Artikelbild

| Show. Brandon Rozzell bjöd publiken på dans innan uppkast.

– Det är jättebra. Har vi många passningar vet vi att många får röra bollen och att många gör poäng, säger Rönnqvist.

Tränaren Peter Öqvist var nöjd med lagets insats – för det mesta.

Artikelbild

| Denzel Andersson firar efter att ha sänkt en trepoängare.

– Om du tar bort riktigt dumma felpassningar där vi gav Nässjö bollen och de gjorde enkla poäng så gjorde vi en riktigt bra match. Vi spelade bra försvar och visade att vi har bredd i laget med jättemånga som kan komma in och lira och göra det bra. Det är hård konkurrens – är du inte på topp så är någon annan det. Det är en styrka och sätter saker och ting på sin spets, säger han.

Luleå snittar mest assist som lag i ligan. I förlustmatcherna mot Borås och Södertälje har laget snittat 15 assist. I vinsterna mot Nässjö, Umeå, Jämtland, Uppsala och Norrköping ligger snittet på 22.

Öqvist var mycket nöjd med kvällens 24.

– Fantastiskt. Vi är jättenöjda med det. Vi hade 26 sist och 24 nu, det visar att vi är på väg åt rätt håll. Ju fler som gör poäng ju bättre och ju svårare är det för motståndarna att veta vilka spelare de måste hålla koll på. Ett lag som är beroende av en superstjärna är lite enklare att hantera. Sprider du poängen sprider du också ansvaret, alla måste vara aktiva. Det är en utvecklande miljö, säger han och fortsätter:

– Det ligger i tiden, det är så basket ser ut i dag och det vinstgivande.