Efter att ha missat tre raka träningsmatcher var Patrick Cehlin tillbaka när Luleå Hockey ställdes mot Skellefteå AIK i går.

Forwarden gick direkt in i förstakedjan tillsammans med Niklas Olausson och Emil Larsson.

Chelin har värvats för att producera framåt och det såg lovande ut – om än fullträffarna uteblev.

– Det är skönt att vara tillbaka och få en match innan premiären. Jag fick en rejäl genomkörning för lungorna och det kändes bra. Vår kedja spelade helt okej. Vi kom till många avslut men det sista lilla saknades, säger han.

Cehlin drogs med en jobbig hjärnskakning förra säsongen och spelade endast 17 matcher. Planen har varit att forwarden ska vara spelklar när serien drar igång på lördag och han känner sig redo.

– Det har varit en annorlunda uppladdning för min del men jag tycker att jag är i bättre form än vad jag hade förväntat mig om jag ska vara helt ärlig. Det drar igång på lördag och det är inte så mycket mer att tänka på utan gå ut och köra.

Du har värvats hit för att producera, känner du någon press?

– Jag vill vara en ledare. Och jag vet att om jag spelar bra så kommer de bitarna kommer allt eftersom. Stämmer det inte på en gång är det bara fortsätta att jobba på. Jag jobbar hårt och försöker vara ett hot där ute. Lite som jag spelade i dag – ta mycket avslut och vara där det gäller. Jag är här för att vara en sån spelare och jag förväntar mig att jag är det.

Hur lång tid tror du att det tar innan du känner att du är där du vill vara?

– Det är mer orken som jag känner fattas, men när matcherna drar igång och man kommer in i det så ska det nog inte vara något problem. Jag tror inte det tar så länge innan jag känner mig normalt igen.