Efter ett stort antal allsvenska säsonger med Brommapojkarna och Gefle valde Pär Asp att flytta till superettanklubben Varberg inför 2014 års säsong.

Där har han precis avslutat sin fjärde säsong.

Någon mer blir det inte.

Den 35-årige norrbottningen väljer nu att avsluta sin spelarkarriär, enligt Sportens uppgifter.

– Ja, det stämmer. Men nu har jag väl inte hunnit sätta mig ner och prata med klubben och få det helt officiellt så. Men det är väl tanken, att jag lägger skorna på hyllan nu och börjar få igång en civil karriär, säger Asp.

Varför lägger du av?

– Det är många faktorer egentligen. Jag har haft en ganska lång karriär och jag är ändå 35 år nu. Mina barn börjar bli äldre och har mycket aktiviteter. Jag vill hinna få mer tid med dem på helgerna. Sen har jag varit lite sliten i kroppen, både med knän och rygg, på slutet.

Asp säger också:

– Det är inte ett helt enkelt beslut att ta. Men det känns som att det är ett bra läge att hitta något annat att fokusera på här i livet.

Har det varit ett jobbigt beslut att ta?

– Ja, absolut. Det är klart att det är jobbigt. Absolut. Man har hållit på med det här så länge, så det är lite blandade känslor när man tagit beslutet. Men det är en lättnad just nu, samtidigt som det är tråkigt att det är över.

För något år sedan blev Pär Asp klar med sin utbildning till elektriker.

Nu vill han jobba inom elbranschen.

– Jag har jobbat litegrann med det, på deltid, vid sidan av fotbollen. Tanken är att jag ska in där nu och börja jobba. Det är ändå en spännande bransch med många möjligheter till olika inriktningar. Det känns som att det finns många möjligheter där.

Flyttar Pär Asp hem till Norrbotten nu?

– Nä, så kommer det nog inte bli tyvärr. Vi har bosatt oss här i Varberg nu, vi trivs fantastiskt bra här. Det är här vi kommer vara. Det är tanken i alla fall. Sen vet man aldrig vad som händer. Men vi har inga planer på att flytta hem till Norrland.

Den här säsongen startade backen Pär Asp i 23 av Varbergs 30 matcher i superettan.