Olympiska mästaren hyllar Bodensonen

André Myhrer befinner sig i Storklinten och finslipar formen inför världscuppremiären i finska Levi. Det är inte första gången den olympiska mästaren är på plats. "2004 vann jag ett race här så det är kul att vara tillbaka", säger Myhrer.

André Myhrer och Kristoffer Jakobsen slipar på detaljerna i Storklintens backe inför världscuppremiären i finska Levi.

André Myhrer och Kristoffer Jakobsen slipar på detaljerna i Storklintens backe inför världscuppremiären i finska Levi.

Foto: Jesper Sandberg

Slalom2019-11-05 16:29

Under måndagen anslöt delar av det svenska alpinlandslaget till Storklinten utanför Boden. Det är första gången som landslaget väljer att ha läger i Storklinten.

Men det är inte första gången den olympiska mästaren befinner sig i Storklinten. 1993 var han på plats och körde en USM-final och 2004 körde han en Sverigecup-final där han fick ställa sig högst upp på prispallen.

Den 36-årige veteranen har en lång karriär bakom sig med meriter som guld i slalom under OS i Pyeongchang 2018 som största höjdpunkt.

Den kommande säsongen blir Myhrers sista, där han bara kommer att köra i slalomkategorin.

– Det ska bli kul, jag känner mig väldigt peppad och taggad för säsongen. Det är den här perioden man tränar för och njuter av att göra, säger Myhrer.

I samma OS-tävling, där Myhrer vann sitt guld, slog även en norrbottning igenom. Bodensonen Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK, körde in som sjunde man i sin OS-debut. Men kort därefter skadade Jakobsen foten, en skada han drogs med länge.

– Kristoffer är i gott slag och har åkt bra hela säsongen. Det är skönt för honom att vara skadefri, det har varit tufft för honom. Han ser jättebra ut på träning och åker snabbt, säger Myhrer.

Han fortsätter:

– Han har hittat en stabilitet som han inte har haft tidigare. Det känns spännande och vi kommer med ett litet men starkt lag upp till Levi, säger André Myhrer.     

Världscuppremiären i slalom sker i finska Levi 24 november. 

André Myhrer laddar upp i Storklinten för världscuppremiären i finska Levi.
André Myhrer laddar upp i Storklinten för världscuppremiären i finska Levi.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!