Assi går en tuff match om den sista allsvenska platsen mot AIK och IFK Kalmar.

Trots att det är osäkert vilken division som laget ska spela i har sportchefen Joakim Abrahamsson inlett arbetet med att på börja ett truppbygge. Inga spelare har i dag ett gällande kontrakt för 2018 och styrelsen i Assi har gett Abrahamsson uppdraget att bygga en minst lika slagkraftig trupp till nästa säsong. Stommen från i år vill man behålla.

Sporten har tidigare avslöjat att Fernanda da Silva har ett förslag i handen att ta ställning till – men hon är inte ensam.

– Vi har några spelare till som vi är mycket långt gångna med. Sen jobbar vi på allt eftersom, en del spelare vill ha fokus på att spela klart säsongen och några kan man påbörja med. Det är inte långt bort att vi kan presentera några, säger Joakim Abrahamsson.

Framförallt är det de utländska spelarna (Fernanda da Silva, Christina Dineson, Indira Ilic och Erin Craig) som man vill ha klart besked kring i ett tidigt skede.

– Vi vill försöka ha klart det innan de lämnar. I fjol hade vi muntligt klart med alla, men fick börja med pappersarbete när de hade åkt hem.

Ni har inte pratat med er tränare Fredrik Söderholm än, hur ställer ni er i den frågan?

– Det blir en sittning ganska snart. Det är alltid speciellt kring hur mycket man ska röra i det eftersom vi vill ha fokus här och nu.

Är ni intresserade av en förlängning?

– Nästa steg är att se hur Fredrik tänker. Jag är otroligt imponerad av hans engagemang och intresse som han har visat den här säsongen, samtidigt ska han orka med det över tid. Om man tittar på vad många trodde att vi skulle mäkta med den här säsongen är det en otroligt häftig grej för alla involverade att vara delaktiga i det. Kombinationen med Fredrik, Marcus (Roininen) och Olov (Nordgren) har varit otroligt lyckad.