Under 2017 har Svenska fotbollsförbundet och landslaget förhandlat om ett avtal utan att komma överens. Och i går kom beskedet att landslaget kommer att bojkotta Fotbollsgalan nästa måndag.

– Vi har definitivt inte kommit fram till ett avtal som vi är överens om. Det finns inte mycket mer att tillägga än det. Det är därför vi står där vi gör. Vi har inte lyckats förhandla fram ett avtal och för att inte påverka det fotbollsmässiga är det tyvärr fotbollsgalan som blir lidande, sa Caroline Seger till TT.

Caroline Seger har tillsammans med Nilla Fischer, Lotta Schelin, Hedvig Lindahl och Spelarföreningen förhandlat med SvFF.

Artikelbild

| Medalj. I helgen avslutade Josefin Johansson säsongen med Piteå IF. Och det blev en medalj för tredje året i rad.

Enligt Fotbollskanalen var landslaget närs att strejka redan under sommarens EM i Nederländerna. En som var med där var Kalixprodukten Josefin Johansson, och hon var även inbjuden att vara med på Fotbollsgalan.

Piteåspelaren står också bakom beslutet att bojkotta Fotbollsgalan.

– Det är tråkigt om det ska behöva gå så långt men det är väldigt viktigt att man kommer överens om ett avtal.

Tidigare under året har det danska och amerikanska landslaget gått ut i strid med sina förbund. Och nu har alltså det svenska landslaget gått samma väg

Hur ser du på beslutet att bojkotta fotbollsgalan?

– Jag tycker att det är ett bra tillfälle att sätta ner foten utan att det stör det sportsliga. Någongång får det vara nog och förhandlingarna har ju pågått hela året.

Hur tycker du jämställdhetsarbetet på fotbollsförbundet fungerar?

– Det vill jag inte kommentera.