Under torsdagen stod Luleå Basket för lagets kanske största bragdseger genom tiderna.

Trots att man är silvertippat. Trots att Udominate har en av svensk baskets bästa truppr någonsin så lyckades LBBK vinna på bortaplan.

Och segermarginalen blev dessutom rejäl. Nämligen hela 28 poäng.

Artikelbild

Nyckelspelaren Katie Bussey stod för en stabil insats i krossen. Hon landade på 15 poäng och sju returer.

– Jag är väldigt nöjd över sättet vi spelade på. Det visade verkligen hur bra vi kan vara som lag. Vi fick en riktigt bra start och kom ut men bra attityd direkt. Vi hittade alla rätt lösningar offensivt. Det är klart att vi gjorde misstag också. Men när vi väl gjorde misstag så dippade inte vår nivå ändå, säger Katie Bussey.

Något som inte alla känner till är att Luleå Basket, men kanske framför allt Katie Bussey, har ett hemligt vapen under finalerna.

Hennes mamma Lorey är på besök från USA under hela serien mot Udominate. Och det betyder otroligt mycket för den amerikanske stjärnguarden.

Artikelbild

– Det är underbart. Jag är otroligt glad att hon äntligen är här och får uppleva det live. Hon har stöttat mig på distans de tre senaste säsongerna. Men att hon får vara här, dela upplevelsen med mig, sitta i publiken nära klacken och sprida positiv energi till mig och tjejerna. Hon är en positiv kraft som verkligen tror på oss, säger Bussey.

Vad sa hon till dig efter första finalen?

Artikelbild

– Vi gav varandra en stor kram. Sen sa hon att "jag är så stolt över dig – jag visste hela tiden att du kunde göra det".

Hur viktigt är det för dig att ha det stödet hemifrån?

Artikelbild

– Hon har funnits där hela mitt liv. Det är väldigt speciellt att ha henne här nu men mest för hennes egen skull. Att hon får sitta där på läktaren och se mig göra det jag gjort hela mitt liv. Hon har alltid trott på mig. Vissa stunder mer än vad jag trott på mig själv.

Bor hon med dig eller?

Artikelbild

– Hon bor faktiskt i ett extrarum med Allis (Nyström) mamma. Hon säger hela tiden att jag ska hålla mig till mina rutiner och inte vara ivägen. Men hon är förstås välkommen att bo med mig. Det säger jag hela tiden.

Känner du dig extra motiverad att prestera när mamma sitter på läktaren?

Artikelbild

– Så är det. Det är extra motivation. Men samtidigt – vad som än händer så kommer hon att älska mig. Det är en fin grej att få dela upplevelsen med henne bara.