Under torsdagseftermiddagen ställdes BC Luleå mot fjolårets mittenlag Jämtland i säsongens första träningsmatch.

Och det blev en jämn tillställning.

– Jämtland tog ett bättre grepp i början. De spelade bra, var duktiga offensivt och kvicka i sina anfallsspel. Det ställde höga krav på vårt försvar, säger tränaren Peter Öqvist.

Men efter ett tag kom Luleå igång och gick till halvtidsvila i ledning, 52–49.

– Först var vi ringrostiga men vi lyfte och kom ikapp. Det fanns stunder där det kunnat gå åt båda hållen och då la vi in en extra växel.

Andra halvlek blev spännande och Luleås importer Yannick Anzuluni och Brandon Rozzell tog ett stort ansvar i slutet vilket resulterade i seger. Anzuluni blev Luleås poängbäste spelare med 18.

– Brandon sköt i straffkasten och det blev viktigt i slutet, säger Öqvist som var nöjd med samtliga:

– Ingen faller ur ramen och det är kul att vara igång. Vi gör en helt okej första match även om det finns saker att utveckla.

Luleå har fått behålla stommen av fjolårets guldtrupp vilket ger laget ett viktigt försprång till säsongsstarten.

– Det betyder mycket och borgar för att vi ska kunna fortsätta där vi tog vid. Vi ska hitta tillbaka dit och ta spelet till en nivå till.

Nu fortsätter Luleå sin träningsmatchturné till Finland. Kataja väntar under fredagen och Karhu på lördag.

– Det blir riktiga värdemätare. Kataja ska in i Champions League-kval precis som vi och Karhu är också ett topplag i Finland, säger Öqvist.

Kvalet till Champions League börjar tisdagen 19 september. Då möter BC Luleå belgiska Antwerp Telenet Giants på hemmaplan.