Från och med nästa år tas Stålbucklan, TV-puckens motsvarighet för tjejlag, bort och i stället skapas en distriktslagsturnering för båda könen.

– TV-pucken som turnering är uppskattad och en rolig turnering för spelarna. Med det sagt så är 60-årsjubileet också en bra tid att utvärdera och blicka framåt och nu ta turneringen in i framtiden, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom i ett pressmeddelande.

– Vi vill ge distrikten möjligheten att ge tjejer och killar samma förutsättningar inför distriktslagsturneringar så därför är vi glada över att kunna säga att TV-pucken nu kommer att spelas av både tjejer och killar.

Stålbucklan har anordnats sedan 2012 och har samlat alla lag på en ort både i grupp- och finalspel. Tjejernas gruppspel kommer fortsättningsvis att ha det upplägget innan åtta lag på tjejsidan och åtta lag på killsidan samlas för det avgörande finalspelet på samma ort.

– Det finns ett syfte att samla alla tjejer på en ort så att de får träffas och knyta kontakter, då många bara spelar med killar hemma i sin förening. Det upplägget har varit uppskattat och därför kommer vi att samla alla lag på samma sätt till gruppspelet, säger Östblom.