Yttern Martin Oscarsson blir kvar i IFK Luleå.

26-åringen anslöt till klubben från Piteå inför årets säsong och har varit intressant för många lag i Norrbotten.

– Känns bra att en spelare härifrån stannar kvar i klubben. Det är flera spelare som vill ta revansch för förra året och det känns extra bra, säger Kenth Wärja, ordförande i IFK Luleås sportråd.

Oscarsson kan spela både som ytterback och yttermittfältare och just flexibiliteten gör honom intressant i lagbygget. Vilken plats han kommer spela på är ännu oklart.

– Svårt att säga rakt av. Tanken är att han ska vara en vingspelare/ytter. Där har han visat fina kvaliteter under de sista matcherna.

I lagbygget har IFK börjat bakifrån och säkrat upp målvaktssidan och flera försvarare. Nu blickar Wärja och sportrådet mot mer offensiva pjäser. Dessutom söker man en central mittfältare. Nyckelspelaren Vladimir Lazarev, som gör sin åttonde säsong i klubben, har nämligen så pass stora skadeproblem att IFK inte kan räkna med att han kommer spela den här säsongen.

– Vi får helt enkelt se hur det ser ut. Han har haft skadebekymmer det här året och vi måste säkra upp med någon om det inte skulle bli spel, så att vi klarar oss, säger Wärja.

I nuläget kan inte klubben svara på hur länge han kan tänkas bli borta. Eller om karriären rent av kan vara över.

– Jag törs inte säga någonting. Vi vet inte säkert. Han hoppas på ett annat konstgräs på Skogsvallen som inte ska vara så belastande som det har varit.

Lazarev ligger dock inte på latsidan för den skull. Han har gått tränarutbildning och kommer att träna IFK Luleås U17-lag, tillsammans med Mats Lannerblad och Jonathan Jalkelius.