Efter en kort bortaturné som slutade med fem av sex möjliga poäng var LHF på måndagen tillbaka på hemmais.

Där fick Joakim Fagervall och övriga laget bekanta sig med två nya ansikten. Backen Chad Billins och målvakten Niko Hovinen.

– Svårt att göra en bedömning efter en träning, men Chad verkar vara en bra skridkoåkare med bra passningar och Niko ser stabil ut, säger Luleåtränaren Joakim Fagervall.

Av nyförvärven är det bara målvakten Niko Hovinen som ser ut att bli spelklar mot Djurgården. Luleåtränaren säger dock att det finns en plan för de nya nordamerikanerna.

– De är värvade för att spela och jag har en tanke kring hur vi ska använda dem. Men den dagen de blir spelklara tar vi den frågan. Nu räknar jag med samma lag mot Djurgården som mot Växjö.

Chad Billins svarade förra året för 41 poäng på 65 matcher i AHL. Då Luleå just nu har seriens sämsta powerplay, statistiskt sett, är det ingen vågad gissning att klubben hoppas att han kan förbättra de siffrorna.

– Största fokuset ligger på att spela stabil tvåvägshockey och ta smarta beslut. Men det är klart, kommer det offensiva möjligheter vill jag ta chansen, säger Chad Billins.

Både han och målvakten Niko Hovinen har fått ett bra första intryck av den nya hemstaden och lag. Värre var finländarens senaste i Salzburg – då han släppte in fem mål på en period.

– Den matchen, eller den andra perioden var hemsk. Det tog ett tag att smälta. Men jag lärde mig mycket av den matchen och har gått vidare. Förhoppningsvis slipper jag uppleva det igen nu när jag har Luleåspelarna framför mig, säger Niko Hovinen och skrattar.