Den före detta Luleå Hockey-tränaren fick ta över tillfälligt efter att klubben nyligen valde att sparka sin huvudtränare efter att resultaten har uteblivit. Fagervall som varit GM för klubben kommer nu alltså att fortsätta som huvudtränare. inför säsongen var fagervall tydlig med att han inte var intresserad av att kliva ner i båset igen men nu blir det alltså så ett bra tag framöver.

– Jag brinner enormt mycket för både föreningen och uppgiften. Vi ska vända på detta och ta kliv framåt, säger Joakim Fagervall till klubbens webbsajt.

Kontraktet innebär att Joakim Fagervall i sin nya roll som headcoach har ett övergripande ansvar för representationslaget och att han tillsvidare fortsätter som general manager.

Sportchefen Daniel Johansson, som tidigare haft samma roll i Piteå Hockey, kommer däremot inte att bli kvar i klubben till nästa säsong.

– Joakim kommer också att ansvara för rekryteringen av laget inför den kommande säsongen, vilket i sin tur innebär att vi inte förlänger sportchef Daniel Johanssons kontrakt. Daniel blir kvar med administrativa arbetsuppgifter kontraktstiden ut, säger Mikael Salomonsson, styrelseordförande i Björklöven.

Han fortsätter:

– Säsongens resa har inte gett det resultat vi förväntat oss och vi måste därför genomföra förändringar. Vi ser Joakim Fagervall, med den kunskap och energi han har, som en viktig nyckel i det arbetet, både på kort och lång sikt.