Läs även: "Fantastiska fyra" som gjorde Luleå Hockey till ett topplag (Erbjudande: Prova PLUS i 1 månad före 1 krona!)

38 NHL-matcher.

275 SHL-matcher.

2005 lade Jonas Rönnqvist skridskorna på hyllan.

Och då tog en ny karriär fart. Det blev två säsonger som tränare för Piteå i division 1, två i allsvenska Uppsalalaget Almtuna och de fyra sista i Luleå Hockey 2010–2014.

Mellan Piteå och Almtuna hade den förre Luleåforwarden ett sabbatsår när han startade upp Leo´s Lekland 2007 med kompisen och tidigare hockeyspelaren Joakim Gunler.

– Jag har väl någonstans kring sex–sju procent kvar där i dag, säger Rönnqvist.

De sålde 80 procent av bolaget till KF (Kooperativa Förbundet) 2010. Gunler stannade kvar som vd medan Rönnqvist satsade vidare som hockeytränare och behöll en styrelseplats.

Men 2014 lade Jonas Rönnqvist tränarpipan på hyllan. Då hade han tillsammans med Thomas Berglund, Roger Åkerström och Daniel Henriksson tagit klubben i hans hjärta till en maktfaktor i SHL.

Med ett spelsystem som inledningsvis överraskade alla.

Trots att han tillsammans med ”Bulan” lirat efter samma koncept i Piteå och Almtuna.

En hög och stenhård press, som tvingade motståndarna att slå ifrån sig.

– Vi hade fyra helt fantastiska år med allt vad det innebär att vara elittränare. Vi slog flera klubbrekord, vann European Trophy (2012), grundserien (2013) och spelade dessutom en final. Från att ha slutat tia säsongen innan vi tog över, säger ”Rönken” i dag.

– Tyvärr förlorade vi de fem sista matcher i grundserien under vår sista säsong. Om vi tagit en poäng på dessa fem matcher hade vi slutat topp fyra alla våra säsonger.

Sedan dess har 43-åringen varit hett eftertraktad på marknaden.

Men nekat alla lukrativa erbjudanden.

– Jag känner suget igen, men det ska vara hundraprocentigt. Under vår sista säsong i Luleå (2013/20014) kände jag att det blev segare och segare och det går inte att köra på 99 procent. Då bestämde jag mig för att det var nog, säger Jonas Rönnqvist.

Just nu är han en del av tränarstaben i sonen Kalles -04-lag i Luleå Hockey.

Tills rätt erbjudande dyker upp.

– Det är mycket som får stå åt sidan när man är SHL-tränare. Jag har passat på att ta hand om familjen, tränar och läser mycket. Jag gillar att lära mig nya saker. Just nu är det en hel del om aktier.

När dyker du upp i båset igen?

– Jag har fått många fina erbjudanden, men inte förrän den dagen det känns hundraprocentigt igen hoppar jag på.