Två poäng mot Växjö i lördags var en stor framgång för Luleå Hockey. Men det var också en tappad poäng eftersom 3–1 blev 3–3 i den tredje perioden. Det innebär att laget nu är uppe i tio raka matcher utan seger i ordinarie tid.

– Vi får inse att det är serieledaren och ett jäkligt skickligt lag vi möter. Vi kan inte bara titta på det negativa. Givetvis vill vi förbättra saker, men även förstärka sånt som vi gör bra. En del i det är att vi vinner matchen, säger huvudtränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Lätt hänt att man mest plockar upp dåliga saker och kritiserar?

Artikelbild

| Tillbaka. Christian Jaros har avtjänat sitt straff och är spelklar mot Malmö.

– Ja, men det är det. Inte bara internt utan även alla runtomkring laget är i det här läget kritiska. Vi får inte hamna i att vi bortser från det vi gör bra. Det är jätteviktigt att vi lyfter upp sånt också.

Det ”Skuggan” var nöjd med efter matchen Växjö var framförallt segern, men även positiva bitar i spelet i de två första perioderna. Den tredje var laget däremot inte nöjt med.

– Vi blir lite tveksamma med puck och ängsliga i spelet. Det har vi pratat om och haft videovisning på. Oavsett resultat på tavlan så ska vi fortsätta spela och vilja ha puck.

I och med segern senast gick Luleå om Karlskrona i tabellen. På tisdagskvällen ställs man mot Malmö som ligger två tabellplaceringar högre upp och är åtta poäng före Luleå.

– Återigen en spännande match med viktiga poäng på spel för oss båda. Malmö har tappat successivt i tabellen så de börjar väl också känna att de behöver poäng. Vi åker ned med bra känslor och har haft bra fart och tryck i gruppen, säger Stefan Nilsson.

På lagets måndagsträning saknades två spelare. Backen Daine Todd och forwarden Gustav Rydahl. Bägge har haft skadeproblem under säsongen, men för Rydahl är det inte ljumskarna som gjort sig påminda. Han drabbades av migrän under lördagen och det hade inte släppt till måndagen.

Todd har haft problem med knäskada under säsongen och ”Skuggan” menar att han kommer missa en del träningar ibland.

– Det har varit lite så med Daine under hela våren att han vilar vissa träningar. Det är hans skada som ibland gör att han behöver en extra dag. Men jag räknar med honom mot Malmö.

I övrigt är backen Christian Jaros tillbaka i laget efter att ha avtjänat sina två matchers avstängning.

– En viktig pjäs för oss. Det känns bra, säger ”Skuggan”.