Julius Junttila och Petter Emanuelsson blir som bekant borta mellan åtta till tio veckor på grund av skador i samband med matchen mot Frölunda. Emanuelsson som varit Luleå vassaste målskytt den här säsongen.

– Klart att det är tråkigt att vi tappar två duktiga killar. Det är inget roligt men vi måste ju gilla läget så att säga. Det är bara att konstatera att de är borta en tid och att vi får göra det bästa av situationen helt enkelt, säger Stefan "Skuggan" Nilsson.

Hur tog spelarna beskedet?

– Som spelare vet man spelets regler när man får skador så det är inte mycket att göra. Man sätter sig direkt i en situation där man måste rehaba men de tycker givetvis att det är tråkigt att inte nu kunna spela här en tid. Det är ändå därför man håller på och tränar för att spela hockey.

Nu hoppas Nilsson att Petter Emanuelssons lillebror Einar Emanuelssons formkurva ska fortsätta peka spikrakt uppåt. 19-åringen fick rejält med speltid mot Frölunda senast och var en av lagets absolut bästa spelare. Einar Emanuelsson kan nämligen bli den spelare som fyller luckan efter sin skadade storebror.

– Nu får vi ju tillbaka Anton (Hedman) lägligt nog efter avstängningen. Det känns ju bra att han är tillbaka och fyller en plats. Men sen har vi nu Einar som går som tåget här och i det här läget är det jättebra att han tagit det steget så att säga. Vi har ju folk, sen har vi ju Toolanen nu också så vi är ju tretton forwards med Einar inräknat.

Du känner inte att det är ett "panikläge"?

– Nej, jag vill inte sätta någon titel på det. Vi är i ett utsatt läge där vi behöver poäng. Så vi måste ju se till alla möjligheter men vi har dem vi har nu och det är vi som ska göra jobbet.

I en kommentar till Luleå Hockeys hemsida har klubbens GM Lars "Osten" Bergström aviserat att man kommer att agera om rätt spelare dyker upp under rätt omständigheter.

– Jag vill inte spekulera i det där. Jag vet att "Osten" scannar av marknaden hela tiden så skulle det vara så som han uttryckte det att det dyker upp någon som känns rätt så försöker väl "Osten" vara med där. Det är inte mer än rätt i det läget vi är att någonstans försöka scanna av eller försöka hitta någonting.

Känner du själv att ni behöver någon förstärkning?

– Ja, men det är klart att vi har några killar nu som är borta. Men samtidigt, det där lämnar jag till "Osten". Jag har fullt förtroende för att "Osten" jobbar stenhårt för att hitta en bra lösning. Nu har vi de här gubbarna att jobba med och då gör vi det. Skulle det sen visa sig att det kommer in någon så tar vi det då.