Trots att resan inledningsvis varit något skakig kan Luleå Hockey bokföra 2014 med en positiv känsla.

Efter landslagsuppehållet har laget vunnit tre raka matcher, tagit åtta poäng, bara släppt in två mål och avancerat till en sjundeplats i tabellen.

Mot Djurgården gjorde nyförvärven Jonathan Sigalet och Chad Billins debut och visade direkt upp vilka tillgångar de kommer bli för laget.

Artikelbild

| Skägget. Kanadensaren Jonathan Sigalet som kommer från Slovan Bratislava.

– Jag var lite nervös eftersom jag inte spelat match på två veckor – det känns som en evighet. Men jag och Chad hade bättre kemi för att aldrig ha spelat med varandra tidigare, menar Jonathan Sigalet.

Själv drog han ett stort lass defensivt och dödade en utvisning i tredje perioden på ett förtjänstfullt sätt. Minuten senare avgjorde Daniel Zaar när han satte 3–1 i öppen kasse.

Sigalet utsågs av medspelarna till lagets främste spelare och fick äran att sitta med "gruvrocken" i omklädningsrummet.

– (skratt) Jag gjorde väl ingen märkvärdig match, men de uppskattade mitt defensiva jobb och spelet i boxplay.

Sigalets bror har tidigare coachat Chad Billins i AHL och bara haft gott att säga om den amerikanske backen. 25-åringen fick mycket speltid i powerplay och visade stor offensivlust.

– Det finns några bra spelare och de åker skridskor väldigt bra. Det är en snabb ishockey med mycket skicklighet här, säger Billins.

5 762 åskådare var på plats för att ta emot nyförvärven som fick ett stort jubel vid presentation av laget.

– Jag fick rysningar när de skrek. Det är ett roligt ställe att spela på och bra publik, säger Billins.

– Det såg ut att vara fullsatt från isen och det var skönt att vi kunde göra ett tidigt mål och få igång publiken, menar Sigalet.

Det tidiga målet stod Emil Sylvegård för efter fint förarbete av bröderna Abbott.

Djurgården kvitterade till 1–1 i första perioden efter en soloprestation av Marcus Sörensen som dribblade igenom försvaret.

Luleå fick chansen till ett par powerplay i andra perioden och i slutet hittade Kristian Näkyvä fram till Johan Forsberg som fick en fullträff på sitt direktskott och hittade krysset.

Det målet blev matchavgörande.