Hon ska vara en hörnsten hela sÀsongen

LuleÄ Baskets segertÄg i SBL dam rullar vidare med oförminskad intensitet och laget Àr nu uppe i Ätta raka segrar efter chockförlusten mot Mark i premiÀren.

LuleÄ Basket Visby Allis Nyström Josefin Vesterberg

LuleÄ Basket Visby Allis Nyström Josefin Vesterberg

Foto: PÀr BÀckström/ Frilans

Basketbloggen2022-12-17 20:26

Lördagens offer blev Lundalaget Eos som viftades bort med busenkla 90–59.

I och med att LuleÄ oftast vinner sina matcher med stora siffror Àr det ofta svÄrt att hitta tydliga och intressanta vinklar pÄ blogginlÀggen.


Men den hÀr kvÀllen tÀnkte jag fokusera pÄ en spelare som tagit ett tydligt kliv framÄt frÄn förra sÀsongen och spelar pÄ en mycket högre nivÄ. Det handlar om veteranen Josefin Vesterberg som kÀmpade med sjÀlvförtroendet under andra halvan av sÀsongen 21/22 men de senaste veckorna klivit fram som den hörnsten 29-Äringen alltid ska vara.

Mot Eos stĂ€mplade Vesterberg ut med fina tolv poĂ€ng, elva returer och mest speltid i laget – nĂ€rmare 30 minuter.

I hemmasegern mot Alvik noterades landslagsforwarden för sju poÀng och 15 returer. NÀr Uppsala kördes över blev det 16 poÀng och nio returer pÄ kontot.

Men det Ă€r bara statistik. Framför allt upptrĂ€der Josefin Vesterberg i dag med en sjĂ€lvklar pondus och sjĂ€lvsĂ€kerhet som saknades delar av förra vintern. Defensivt har LuleĂ„spelaren alltid var en nyckelpjĂ€s – nu vĂ„gar hon ocksĂ„ mer offensivt och tar de lĂ€gen som dyker upp.

Och sÄ mÄste det fortsÀtta hela vÀgen till vÄren 2023.