Förvånande, men sant, kan vi konstatera efter att den så kallade 3:12-utredningen nu presenterats. I stället för förenklade regler på ett av skattesystemets snårigaste områden fick vi nämligen en föreslagen skattehöjning på fem miljarder - en skattehöjning som skulle drabba över 300 000 småföretag.
Utredningens direktiv har visserligen varit att skatteintäkterna ska öka. Men jag menar att man angriper problemet från helt fel håll. Att höja skatterna kanske ökar intäkterna på kort sikt - men försvårar situationen för Sveriges företag, gör det dyrare att driva verksamhet och anställa. På sikt gör det Sverige fattigare, och minskar vår konkurrenskraft.
Bättre hade varit en målsättning att öka skatteintäkterna genom att göra det möjligt att skapa fler företag, och att anställa fler - bidra till att skapa en större kaka att dela på, istället för att ta en större del av den befintliga.
Och det var faktiskt vad som hände efter den förra reformen som genomfördes av den socialdemokratiska regeringen 2006. Skatteinbetalningarna från 3:12-ägarna ökade markant, eftersom utdelningarna och lönerna till dessa gjorde det.
Att driva företag är roligt och stimulerande, men inte lätt. Att starta ett företag, satsa allt och jobba hårt för att skapa något eget, är en stor risk att ta. Vi har och känner stort ansvar för våra anställda och våra samhällen. Det är inte rimligt att de risktagande - att entreprenörskap - ska straffbeskattas.
Ändå är det precis vad som sker. Entreprenörer - aktiva ägare i så kallade fåmansbolag, det vill säga de flesta småföretag - beskattas högre än vad passivt kapital gör.
Och nu vill regeringens utredare göra det ännu svårare att starta och driva företag i Sverige, ännu dyrare att skapa jobb och bidra till välfärden.
Det kan knappast ses som en vinst för landet, ens på kort sikt.
Maud Spencer,
vd Svalson AB och styrelseledamot i Svenskt Näringsliv