95 år fyller både Margit Norén och maken Karl-Östen Norén i Luleå den 10 november. De är födda samma dag, så gott som samtidigt, i samma by – Kalix Nyborg.

Det blir makarna Noréns andra stora firande på kort tid, tidigare i år firade de järnbröllop efter 70 års äktenskap.

Margit och Karl-Östen bor i sin egen villa som de byggde 1954. Huset och tomten vårdar de på egen hand förutom viss hjälp med gräsklippning, fönsterputsning och andra fysiskt krävande sysslor. På somrarna blommar det i de välvårdade utomhusrabatterna och något ogräs går aldrig att hitta där. På samma imponerande sätt prunkar inneblommorna året om.

Korsord är ett av de stora intressena och varje dag löser de minst tre stycken. Även umgänget med vänner är uppskattat, även om de av förklarliga skäl blir färre med åren.

Ofta tar de fortfarande en promenad på ett par kilometer till affären, att handla sin mat är något de helst vill göra själva. Att kolla fisken eller köttbiten så att den är sådan de vill ha den är viktigt. Både Margit och Karl-Östen är vid god hälsa vilket barn, barnbarn och barnbarnsbarn gläder sig över på mer än ett sätt.

Födelsedagen firas tillsammans med närmaste släkt och vänner.