Gunnar Larsson, Bryssel, tidigare Luleå och Råneå har avlidit i en ålder av 44 år.

Han var född i Råneå och uppvuxen tillsammans med en bror.

Redan i från skolans högstadium var han politiskt intresserad och kom bland annat att sitta i muf:s förbundsstyrelse.

Han var ordförande Moderata Ungdomsförbundet i Norrbotten 1989-1991, senare hedersordförande.

Han var politisk redaktör Norrbottens-Kuriren från 1992 till 2000. Ledamot Moderata Ungdomsförbundets förbundsstyrelse 1992-1994. Gunnar Larsson var kommunpolitiker i Luleå 1988-1993, kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och tekniska nämnden.

År 2000 fick han arbete vid Europaparlamentet i Bryssel där han arbetade med presskontakter.

Det dagliga arbetet i Europaparlamentet gör att medarbetare blir vänner i en nära krets. För Gunnar var Europa och EU något som var viktigt och för viktigt att slarvas bort på högstämda formuleringar och inåtvänt tänkande. För honom var det viktigt att värna vad samarbetet handlar om och vad som är viktigt i det stora och inte bara i partipolitikens inre logik. Därför var det för honom naturligt att förena en kritisk hållning med en vänlig blick, en lågmäld replik med ett stöd i sak och en ständig värme för de idéer som gjorde honom till moderat och europé.

Han var en självklar del av moderaterna i Europaparlamentet lika mycket som han var en självklar företrädare för ett fritt och öppet Europa.

Han kom att arbeta med många svenska europaparlamentariker, moderater och kristdemokrater, och kunde alltid bidra med underlag, idéer och resultat. Och han lärde en och annan konsten att skriva. Han var en vänfast vän till alla som arbetat tillsammans med honom.

Gunnar Larsson återvände ofta till föräldrahemmet i Råneå men även resor till olika huvudstäder var ett stort intresse och från Bryssel kunde han enkelt resa ut i Europa. Han var även en stor matvän och i Bryssel fanns ett stort utbud av restauranger men han kunde också stå i köket och laga mat i timmar.

Närmast anhöriga är föräldrar och en bror.