Älvsbyn. Projektet Integreramera 2:0 som Coompanion och Mutcho drivit tillsammans och som finansierats av Region Norrbotten och Sparbanken Nord har avslutats.

Projektet har jobbat med att informera om entreprenörskap och företagande för dem som bor i olika asylboenden i länet. Intresset har varit stort och många vill mycket och snabbt. Michel Ntoto från Mutcho och Adnan Aldibsi samt Roine Karlsson från Coompanion talade och lyfte fram det lyckosamma och viktiga samarbetet som nycklarna till framgången.

Det bjöds också på en buffé lagad av en grupp elever från Driva. På bordet fanns maträtter från Somalia och Afghanistan. Det var en mycket omfattande buffé, varierad och delikat och gästerna njöt verkligen av delikatesserna.

Artikelbild

| Buffén. Bjöd på många läckerheter.

Integreramera är slut men samtidigt planeras nästa steg. En internationell catering/restaurang planeras i Älvsbyn där det varje dag ska finnas rätter från minst fem olika länder. Agneta Karlsson från Driva berättade om det kommande utvecklingsprojektet. Menyn blir verkligen något att se fram emot.

I minglet efter lunchen samtalades det även om nya utvecklingstankar, om att komma igång med flera nya kooperativ där det kooperativa företagandet används som verktyg för att skapa långsiktigt hållbar integration.